Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Contractul are ca obiect modernizarea circuitelor primare si secundare in statia de 220 kV prin retehnologizarea completa a statiei 220 kV, modernizarea completa a celulelor 20 kV din statie si completari de circuite primare si secundare in statia de 110 kV, informeaza Siemens.
Valoarea contractului este de 4.337.396 euro (17.900 mii lei), iar finantarea investitiei se va realiza din surse proprii Transelectrica. Lucrarile pentru acest nou proiect de investitie sunt programate pentru aproximativ 2 ani (iunie 2010 - septembrie 2012).
Situata in judetul Dolj in marginea comunei Cetate, langa drumul national Calafat-Cetate –Drobeta Tr.Severin, statia de 220/110/20 kV Cetate a fost prima data pusa in functiune in anul 1975.
Prin modernizarea si retehnologizarea statiei de 220/110/20 kV Cetate cu tehnologii competitive de ultima generatie, aceasta va fi adusa la nivelul corespunzator importantei zonei, eliminindu-se riscul de evenimente majore si minimizandu-se cheltuielile anuale de intretinere si exploatare.
“Optimizarea schemei electrice primare, modernizarea echipamentului energetic primar si secundar, implementarea unui sistem SCADA nou cu protectii moderne, redundande si fiabile si a unui sistem nou de metering cu posibilitatea transmiterii la distanta a informatiilor, vor asigura teleconducerea statiei de la de la centrele de dispecer centrale si teritoriale. Pe de alta parte, racordarea in statia Cetate a unei linii noi de 220 kV (linia de 220 kV Ostrovu mare) pe langa cele existente (linia de 220 kV Portile de Fier si linia 220 kV Calafat) va avea ca rezultat cresterea calitatii serviciului de transport de energie electrica, cresterea sigurantei in deservirea utilizatorilor retelei electrice de transport si reducerea pe viitor a costurilor de mentenanta, prin monitorizarea si diagnoza de la distanta a tuturor echipamentelor”, a declarat cu aceasta ocazie directorul general al Transelectrica, domnul Adrian Baicusi.
Sursa: Siemens
11/06/2010 - Acest articol a fost citit de 4684 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 108 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "SIEMENS Romania" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |