Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Reuniunile internaționale de specialitate devin tot mai mult o oportunitate de new business pentru companiile autohtone. „In ultimii 4-5 ani, expozițiile internaționale la care am participat ne-au adus o serie de proiecte internaționale, unele finalizate, altele in derulare sau negociere.”, declara Ion Andronache, președintele Syscom 18, companie care livreaza sisteme integrate in domeniul de automatizari industriale. „La inceputul lunii iunie am fost prezenți la expoziția internaționala de produse și servicii din domeniul petrolului și gazelor - Caspian Oil & Gas - desfașurata in orașul Baku, Azerbaijan, care a reunit peste 170 de companii din 17 țari și peste 10.000 de vizitatori profesioniști din sectorul energiei. Tot anul acesta, in aprilie, am participat la expoziția din Iran - Iran Oil Show -, care a atras cateva zeci de mii de vizitatori de specialitate.”, continua Ion Andronache.
Pe langa Romania, și alte țari din Europa Centrala și de Est sunt tot mai prezente la expozițiile internaționale: Ucraina, Belarus, Lituania, Slovenia, Ungaria, Polonia etc. In general, companiile romanești apeleaza la doua modalitați pentru contractarea unor proiecte internaționale: fie prin agenții proprii, fie prin discuții și contacte directe la reuninile internaționale, de tipul targurilor, expozițiilor, conferințelor.
„Expozițiile internaționale reprezinta o buna tactica de penetrare a unei noi piețe. Ne orientam in special catre țarile cu potențial de dezvoltare a proiectelor din domeniul petrolului și gazelor, precum Iran, Azerbaijan, Kazakstan, Siria.”, declara președintele Syscom 18.
Compania Syscom 18 este prezenta pe plan extern inca din anul 2000, odata cu contractarea unui prim proiect in Siria. Ulterior a executat lucrari și a livrat echipamente in Iran, Libia, Bulgaria, Ungaria, Iordania, dar mai ales in Kazakstan, unde a livrat sisteme de automatizare pentru doua stații mari de prelucrare gaze.
Compania romaneasca Syscom 18 a finalizat la sfarșitul anului trecut, in consorțiu cu GASSO, o companie spaniola, modernizarea unui nou terminal petrolier in portul Aqaba din Iordania. Proiectul a inceput in mai 2009 și a presupus livrarea, integrarea și punerea in funcțiune a pompelor, instrumentației, sistemului de gestiune rezervoare, a skidurilor de masura și a sistemului de comanda și control.
Totodata compania romaneasca a livrat in Iran skiduri fiscale pentru produse petroliere. Skidurile sunt volumetrice, pentru rampe de incarcare auto, acestea fiind asamblate și verificate metrologic in hala de producție a companiei Syscom 18, din localitatea Dudu. In 2009 Syscom 18 a inregistrat la export un procent de 10% din cifra de afaceri.
17/06/2010 - Acest articol a fost citit de 3932 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 107 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Statistici" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |