Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Potrivit comunicatului remis de ANPC in data de 14 iulie 2010, au fost controlati 481 de operatori economici si 35.167 de aparate sau echipamente proiectate sa fie utilizate la o tensiune nominala cuprinsa intre 50 V -1000 V, in curent alternativ si 75 V - 1500 V, in curent continuu, constatandu-se deficiente la 274 de operatori economici (56.96%).
Pentru abaterile constatate s-a dispus oprirea definitiva de la comercializare a 562 de produse, alte 3.525 produse au fost oprite temporar de la comercializare, pana la remedierea deficientelor si au fost aplicate 159 de amenzi contraventionale, in valoare de 552.300 lei si 138 de avertismente, informeaza legestart.ro
Deficiente constatate:
1. Informatii referitoare la denumirea producatorului, denumirea firmei sau marca inregistrata trebuie sa fie aplicate, in mod vizibil si lizibil, pe echipamentul electric de joasa tensiune sau, daca nu este posibil, pe ambalaj
2. Marcajul de conformitate CE (marcajul european CE) trebuie sa fie aplicat in mod vizibil, usor lizibil si durabil pe echipamentul electric de joasa tensiune, pe ambalaj, pe instructiunile de exploatare sau pe certificatul de garantie, inainte de introducerea lui pe piata, de catre producator sau de reprezentantul autorizat sau de importator. Totodata, este interzisa aplicarea concomitenta a marcajului CE si a marcajului CS pe echipamente electrice de joasa tensiune.
3. Dosarul tehnic de conformitate atesta conformitatea echipamentului cu principalele cerinte de securitate intocmit de producator, reprezentantul autorizat sau importator si pastrat de acesta timp de 10 ani de la data fabricatiei ultimului echipament electric de joasa tensiune. Totodata, dosarul tehnic trebuie sa mai contina descrierea generala a produsului, instructiunile de exploatare, manualul de utilizare, desene de proiectare si de fabricatie, scheme ale componentelor, descrierea si explicatiile necesare pentru intelegerea desenelor de proiectare si de fabricatie, rezultatele calculelor de proiectare si controalele efectuate, lista cu standardele care s-au aplicat integral sau partial si descrierea solutiilor aplicate pentru a satisface cerintele esentiale de securitate in situatia in care nu s-au aplicat integral standardele, rapoartele de incercari, declaratia de conformitate EC, in copie, inclusiv traducerea legalizata in limba romana pentru echipamente electrice de joasa tensiune din import, scrie legestart.ro.
4. Declaratia de conformitate EC trebuie sa contina numele si adresa producatorului sau reprezentantului autorizat stabilit in Romania ori intr-un stat membru al Uniunii Europene, descrierea echipamentului electric, referirea la standardele armonizate, daca este cazul, referirea la specificatiile in baza carora este declarata conformitatea, identificarea semnatarului imputernicit sa iincheie acte juridice in numele producatorului sau al reprezentantului autorizat, ultimele doua cifre ale anului in care marcajul CE a fost aplicat.
5. Respectarea cerintelor esentiale de securitate
Este interzisa introducerea pe piata a echipamentelor electrice de joasa tensiune care nu indeplinesc cerintele esentiale de securitate.
6. Publicitatea
Comparatiile care se refera la o oferta speciala trebuie sa indice in mod clar si neechivoc data la care inceteaza oferta sau, daca este cazul, faptul ca oferta speciala se refera la stocul de bunuri disponibil, iar daca oferta speciala nu a inceput inca, data de incepere a
7. Afisarea la loc vizibil a unei plachete cu numarul de telefon INFO CONSUMATOR (telefonul consumatorului – apel gratuit in reteaua Romtelecom) 0800 080 999, precum si adresa si numarul de telefon ale comisariatelor judetene pentru protectia consumatorilor, respectiv ale CRPC Bucuresti, in a carui raza se afla operatorul economic
9. Alte abateri (legalitatea functionarii, afisarea in mod vizibil a denumirii unitatii, a codului unic de inregistrare la registrul comertului din care sa rezulte obiectul de activitate al societatii pentru care este autorizata sa functioneze, precum si afisarea si respectarea orarului de functionare, afisarea preturilor etc.)
Sfaturi pentru consumatori
• achizitionati produsele numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fiscala), manual sau instructiuni de utilizare si certificat de garantie;
• verificati existenta marcajului CE;
• verificati existenta denumirii producatorului, firmei sau a marcii inregistrate (acestea trebuie sa fie aplicate in mod vizibil si lizibil pe echipamentul electric de joasa tensiune sau, daca nu este posibil, pe ambalaj, ca si marcajul CE);
• verificati existenta denumirii importatorului pentru produsele din afara Spatiului Economic European (SEE);
• verificati existenta instructiunilor de utilizare care trebuie sa fie traduse in limba romana;
• respectati conditiile de instalare si exploatare prescrise de producator.
Sursa: Legestart
Comenteaza aici
16/07/2010 - Acest articol a fost citit de 2898 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 61 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Comert electrice" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |